Welcome to Gra kolarska - forum. Please login.

Gru 16, 2025, 11:10 PM

Login with username, password and session length

Recent

użytkowników
  • Użytkowników w sumie: 34
  • Latest: Enor
Stats
  • Wiadomości w sumie: 2,220
  • Wątków w sumie: 60
  • Online today: 84
  • Online ever: 737
  • (Gru 10, 2025, 11:43 AM)
Użytkownicy online
Users: 2
Guests: 19
Total: 21

19 Gości, 2 Użytkowników
Arturo100, HarryHole

Nasze drużyny przed, po i w trakcie sezonu

Zaczęty przez Gattsu, Paź 22, 2023, 03:08 PM

Poprzedni wątek - Następny wątek

nawciarz

Cytat: nawciarz w Gru 28, 2024, 11:52 AMMimo że patrząc na zeszłoroczne punkty to praktycznie nie wzmocniłem składu, to liczę że (odpukać w niemalowane drewno) zdobędę przynajmniej 7000 punktów, bo uważam że tu i jest potencjał na 8 tysięcy, ale wtedy by musiało się wszystko idealnie ułożyć, a to z moim szczęściem raczej średnio możliwe  :) Podsumowując liczę mocno, że progres moich kolarzy da mi utrzymanie

Czyli można uznać sezon za udany, bo mimo że się tylko osłabiłem zamieniając Haytera na Izagirre, to udało się poprawić o 2000 punktów i przekroczyć wyraźnie granicę 7000 punktów. I szybko mogłem przestać martwić się o utrzymanie, a emocjonować się walką o podium. I rzeczywiście potencjał był na 8 tysięcy, bo wcale wszystko się idealnie nie ułożyło. Na GT moi kolarze poza Onleyem kompletnie nie istnieli i z tym też się wiążę największe rozczarowanie, bo Tiberi zawiódł i na Giro i na Vuelcie. Zawiódł też Gautherat, który nie dobił do 100 punktów. Izagirre i Van Baarle też mogli pokazać coś więcej. Reszta z grubsza swoje zrobiła i w sumie jedynie Onley zdecydowanie przerósł moje oczekiwania, bo na Magniera jednak liczyłem że już do tego tysiąca dobije.

Rewelacyjny był przede wszystkim okres od Tirreno do Frankfurtu, gdzie praktycznie każdy coś wnosił i moi walczyli o najwyższe lokaty w WT wyścigach. Potem to już głównie Onley z Magnierem ciągnęli ekipę, reszta co najwyżej jakieś pojedyncze wyskoki wraz z tym najbardziej zaskakującym brązowym medalem Van Wildera na MŚ.

Ogólnie w końcu totalne odmłodzenie składu i postawienie całkowicie na scouting przynosi efekty. W dwudziestym sezonie grania był to zdecydowanie najlepszy w historii ekipy, po latach ciągłego kręcenia się na pograniczu 1 i 2 ligi, w końcu udało się przeskoczyć do poziomu czołówki 1 ligi. Do tej pory jeden wychowanek przekroczył 1000 punktów, a był to Gaviria. W tym ta sztuka udała się dwóm: Onleyowi i Magnierowi i co ciekawe Francuz zdobył ich identyczną ilość co wówczas Kolumbijczyk i obaj zrobili to seryjnie wygrywając na koniec sezonu w Chinach.

Teraz cel na następny rok to dalszy progres przekroczenie granicy 8 tysięcy punktów i znowu walka o podium, co nie będzie łatwe patrząc na to jakiego potwora w 2 lidze stworzył Kosa.

Gattsu

Nie udało się wygrać FFF samymi wychowankami. Z jednej strony można powiedzieć, że było blisko, w końcu II miejsce to wciąż podium 😄 ale z drugiej, strata ponad 2000 punktów do Urbiego pokazała, że na realną walkę o tytuł nie było większych szans.

Nie ma co się jednak za bardzo rozwodzić nad tym, co poszło nie tak. Już sama zaplanowana sprzedaż Pedersena i Roglicza, którzy razem zdobyli w tym sezonie ponad 3100 punktów, jasno pokazuje, że gdyby zostali, wynik końcowy byłby nawet lepszy niż rok temu.

Moment na taką przebudowę wybrałem całkiem dobrze. W składzie mam obecnie 23 rutyniarzy, praktycznie wszystkich moich wychowanków wciąż jeżdżących na poziomie WT/PCT. Zabrakło tylko Moschettiego, Verony, Blikry i Mühlbergera, więc maksymalnie mogłem ugrać kilkaset punktów więcej. Nic by to nie zmieniło.

Moja ekipa osiągnęła więc coś w rodzaju ,,prędkości przelotowej". Po dynamicznym wznoszeniu, triumfach w Tourze, tygodniówkach, MSR, szerokiej ławce, pojawiło się lekkie wypłaszczenie formy. Moi liderzy raczej lepsi już nie będą, cała "złota piątka" jest na szczycie lub już za szczytem kariery (jak Mas). Następcy oczywiście są, ale nie na takim poziomie. Obyśmy tylko nie zbliżali się do lądowania 😉

Na pewno cieszy zwycięstwo Jonasa we Vuelcie. Po tylu porażkach z Pogacarem ten triumf po prostu mu się należał ;) Drugi duży sukces to wygrana Almeidy w Szwajcarii, dzięki temu udało się domknąć komplet zwycięstw w tygodniówkach. Wielkie brawa też dla Lipo za podium Touru. Oby nie skończył jako nowy Landa dla Remco. Wolałbym układ Wiggo/Froome, gdzie Lipo jest tym drugim 😉

Z mniej oczywistych, ale bardzo cieszących momentów warto wspomnieć: atak Novala na MŚ, Omloop w wykonaniu Vacka, tęczową koszulkę Vermeerscha w gravelu i etap Giro wygrany przez Van Udena. Każdy z tych wyników miał w sobie coś wyjątkowego, ale też każdy zostawił lekki niedosyt. Noval się przecież wywalił, Vermeersch na szosie ma pod górkę z wygrywaniem, Vacek wygląda lepiej niż punktuje (Giro..), a Van Uden od maja jakby zapomniał, jak się finiszuje 😅

Co dalej? Zobaczymy bliżej sezonu 2026.
Do tego czasu mam tylko jedno życzenie: dowiedzieć się, gdzie się podział Oier Lazkano...
Wild Bunch
🏆 2016
🏆 2017
🏆 2023
🏆 2024

Urbi

A to ja także cos skrobnę od siebie :)

Tak to byl fanatyczny sezon, przyrost punktowy rok do roku byl wyborny :) to głównie zasługa Del Toro ktory został drugim najlepiej punktującym kolarzem całego roku. Oczywiście można bylo zakładać, ze chlopak sie rozwinie, ale ze aż tak to przeszło najśmielsze oczekiwania. Wiadomo ze dużo z tych pkt naskrobał w takim Valverde style na jakiś ogórkach totalnych, ale jednak pokazal, ze jest w top5 najlepszych kolarzy na świecie, a wiek 21 lat daje duże pole do dalszego rozwoju.

Pogi wiadomo znowu demolka, ale patrząc na fff jednak sezon z 1 GT daje dużo mniej pkt niz zdominowanie dwóch. Zobaczymy jak bedzie wyglądał kalendarz na przyszły rok.

Pozostali zrobili swoje, na takie dodatkowe słowa pochwały zasługuje Romeo, który tak trochę mimochodem ogarnal ponad 500C a takze moje dwa talenciki Philipsen i Soderqvist, myślę ze w kolejnym roku to są takze kolarze na 500+ pkt.

Rozwiewając tez wątpliwości chciałbym kontynuować grę, natomiast podobnie jak Gattsu przerzucić sie na grę bazującą na wychowankach z dwoma w moim odczuciu uzasadnionymi wyjatkami, ale to juz przy przedłużeniach wyjdzie :).

kosa88

Udało się wygrać w tym roku II ligę FFF i powrócić na I poziom. Osobiście jednak wolałbym spędzić jeszcze rok na drugim szczeblu bym był w pełni gotowy na rywalizację w I lidze

Oczywiście zwycięstwo to zasługa Madsa Pedersena ale także i szczęścia. Duńczyk miał sezon wybitny ale jechał dwa słabiej obsadzone GT gdzie mógł sporo punktować gdyby pojechał tylko TDF skończyłoby się na pewno dużo gorszym wynikiem punktowym. Świetny sezon mieli także Felix Gall i Romain Gregoire. Klapa to w tym sezonie przede wszystkim Axel Zingle na którego punkty w poprzednich sezonach zawsze mogłem liczyć.

Osobny temat to zawodnicy kategorii U23. Zaczynając od najstarszych: robiący postępy Pau Marti i Johannes Kulset. Leo Bisiaux notujący wygraną na etapie Vuelta a Burgos. No i ten fenomenalny rocznik 2006 - Paul Seixas w pierwszym roku U23 walczący o TOP 10 MŚ i Lombardii i zdobywający medal ME daje wielkie nadzieje na przyszłość. Do tego Lorenzo Finn Mistrz Świata Juniorów w tym roku Mistrz w kategorii U23. Hector Alvarez stracił co prawda pierwszą część sezonu przez kontuzje ale w II części pokazał ze ma spore możliwości.

Juniorzy - Na wyróżnienie zasługuje Roberto Capello. Troszkę martwi dość słaby sezon pierwszorocznych ale wiem ze Salamin ma wielkie możliwości i w przyszłym roku będzie w czołówce. Nowy Maj Bohak będzie mocny w górach przynajmniej na to licze.

bumbek

W tym roku Stevie Williams wypadł z rywalizacji na cały sezon i, jak się okazało, jego brak okazał się kluczowy w wyścigu o awans.

Nie sądziłem, że jego punkty będą aż tak istotne, zakładałem, że dalszy rozwój Nysa czy Ciana spokojnie załata dziurę powstałą po kontuzji Williamsa. No ale tak się nie stało.

Zarówno Nys, jak i Cian (a także Riccitello) utknęli na etapie ,,wielce utalentowanych kolarzy". Każdy z nich zaliczył w tym roku bardzo dobre wyniki na najwyższym poziomie (GT, monumenty), ale z różnych powodów brakuje im regularności, by dowozić punkty w wystarczającej ilości, żeby w końcu udało się awansować.

Bardzo dobry, zgodny z oczekiwaniami sezon zanotował Bittner. I to chyba tyle dobrego :)
Młodzieży mam bardzo dużo, równie utalentowanej jak wspomniani wyżej panowie, ale jak dotąd niewiele z tego wynika. Z zazdrością patrzę na wyniki chłopaków z rocznika 2006, porównując ich do Goszczurnego. I nawet nie mówię o topowych nazwiskach, jak Seixas czy Philipsen.

Wciąż podtrzymuję opinię, że mam spokojnie skład na II ligę, brakuje jedynie stabilizacji u mojej czołówki. No i oczywiście powrotu do zdrowia Williamsa.

Dobry

To ja zanotowałem drugi z rzędu dobry sezon. Może uda się powalczyć w kolejnym o awans.
Zabawne w sumie jest to, że tak jak przed sezonem postanowiłem wrócić do tego, w czym byłem najlepszy, czyli wysysania ostatniego tchnienia ze staruchów, tak w tym sezonie zupełnie mi to nie wyszło. Gdyby nie Ballerini (czyli jednak nie staruch), to zaciąg weteranów przysporzyłby mi sporego minusa. Hirt, Bennett i Molard okazali się niewypałami. A że przez kontuzje, to inna sprawa... Strzały nie były takie złe, bo punkty z tego mogły być znacznie większe, ale na wypadki losowe nic nie poradzimy.
Wobec tego ekipę ciągnęli wychowankowie.
We wrześniu krok do przodu zrobił Strong - był mocniejszy na hopkach niż w ostatnich sezonach i nadążał za dużymi chłopakami. Do tego miał zabójczy koniec wakacji i były z tego fajne punkty. Szkoda tylko, że formy nie udało się do końca spieniężyć... ale to już polityczna sprawa.
Świetny był też w tym sezonie Godon i ja widzę w nim jeszcze większy potencjał, może w Ineosie będą go lepiej ustawiać na finiszach pod górkę z dużymi chłopakami...
Dobry poziom trzyma też Aurelien Paret-Paintre, choć nie do końca rozumiem, o co chodzi z tą przemianą w klasykowca-brukarza.  To nie jego brocha i powinien się trzymać pagórów.
Jest też Schmid, który zaczyna wkurzać tą jazdą po ogonach. Mam tylko nadzieję, że stać go jeszcze na coś więcej, na włączenie się do walki o czołówkę Staruszki. Ale tu musiałby jeszcze pod górkę być ciut mocniejszy.
Bardzo fajnie rozwinął się Harold Lopez. Stał się królem tourów-ogórów. Rozwija się systematycznie, więc może w przyszłym sezonie coś więcej pokaże w nieco większych tourach. Byle mu paszportu nie przeskanowali zbyt dokładnie.
Tradycyjnie, zawodzą Busatto z Burattim, a zupełnie zastopowała się w Vismie kariera rewelacji zeszłorocznej - Behrensa. Ale mimo to udało mi się wytrzepać kilka ciekawych nazwisk z młodzieżowego poletka: Borgo, Tuckwell, Koerdt, Eeman - to mogą być duże nazwiska w przyszłości.
Jest jeszcze Nico Winokurow. Bardzo podobnie rozwija się ta kariera do ojcowej. Aleks sensowne wyniki zaczął wykręcać dopiero, gdy miał 25 lat...
No i jeszcze wart wspomnienia jest Bernal, który osiągnął stabilizację i jest nadzieja, że jeszcze coś do tego niezłego poziomu dołoży. Widzę tu szansę dla niego w jednodniówkach.

kosa88

Budowanie zespołu na sezon 2026 zakończone. Jako ze wywalczyłem awans do I Ligi i miałem do dyspozycji około 2300c (brak przedłużenia: Schachmann, Masnada, Lutsenko czy Verre) mogłem próbować szaleć na licytacjach. Plan był prosty zakupić 3 mocnych zawodników i pozostałe wolne miejsca przeznaczyć na młodych. Ostateczny wybór padł na Roglicia, Carapaza i O'Connora niestety nie spodziewałem się ze mimo już wysokiej kwoty ktoś mi Ekwadorczyka przebije ale znalazł się chętny (Dobry  ;D ). Musiałem więc przerzucić się na innych zawodników i byli to Sivakov i Vlasow.

Ogólnie zgłosiłem 9 młodych spoza bazy i tylko dwóch z tej listy odpadło. Pierwszym z nich był Maks Olenik (tutaj akurat był zgłoszony tylko w celu wykorzystania slota) a drugi to Szwajcar Beckers. Aż pięciu zawodników wpadło za 1c (Drujon, Carls, Brustia, Hyldtoft i Klau) czego się kompletnie nie spodziewałem. Dwóch pozostałych kupionych za troszkę większą kwotę i są to Vriesman i Peers.

Myślę ze mając w składzie takie nazwiska jak: Pedersen, Gregoire, Gall, Groenewegen, Zingle, Seixas, O'Connor, Roglic, Sivakov i Vlasow dam radę powalczyć o coś więcej niż tylko o utrzymanie.

nawciarz

I skład na nowy sezon zamknięty. Drużynę już mam mocno dopracowaną, więc zmiany już mocno kosmetyczne. Głównie zamieniłem jednego Baska na lepszy model Baska :D  Bardzo możliwe że pierwszy raz nikogo nie zakupiłem po licytacji, przy tym wyższym startowym nie lubię przepłacać, a nie specjalnie się wytworzyła sytuacja żeby dogadać kogoś w jakimś układzie. Landa co prawda kupiony dudi-maxem czyli teoretycznie przepłacony jednak jest po straconym sezonie przez kraksę na pierwszym etapie Giro, a teraz jak odszedł Remco to będzie liderem w każdym wyścigu którym wystartuje.

Tak poza tym to wymieniłem trzech młodych na jeszcze młodszych. Zobaczymy czy nie pożałuje pozbycia się Goolda, który miał solidne wyniki w juniorach, ale jednak zabrakło mi tu czegoś ekstra. Place z kolei gdzieś tam tylko raz do roku o sobie przypominał i przy tej obecnej szalejącej młodzieży to było dla mnie za mało. Tirendi z kolei był dosyć eksperymentalnym wyborem i dalej niby swoje wygrywał na Sycylii, ale już w wyścigach w innych częściach Włoch nic specjalnego nie pokazał. Zastąpiłem go młodszym Włochem D'Aiuto który co prawda tyle nie wygrywał, ale na 3 zwycięstwa dwa razy za nim na 2 miejscu był Bohak, raz Bordignon, do tego raz trzeci był Olenik, czyli sami czołowi kadeci mający już swoje drużyny w FFF. Jednak głównym celem wśród młodych był dla mnie Bateman i byłem zdziwiony (zwłaszcza po tym jak się okazało że będzie w juniorskim Decathlonie) że tylko ja go bidowałem i nie potrzebnie się tak na niego wykosztowałem. Robił furorę na brytyjskich amatorskich eventach tak jak wcześniej Atkins, który błyskawicznie dostał miejsce już w młodzieżowym Lidlu. Różnica taka że Atkins dominował na płaskich czasówkach, tak Bateman nie dawał szans rywalom na krótkich stromych czasówkach. I na takiej uznawanej za mistrzostwa Wielkiej Brytanii przegrał tylko o kilka sekund z aktualnym mistrzem świata juniorów Hudsonem będąc od niego dwa lata młodszym. Ostatnim zakupem był Dario Gimeno, tak jak z niektórych krajów poszło wielu kadetów tak nikt nie brał Hiszpanów, więc postanowiłem sprawdzić tego który ma opinię najzdolniejszego z nich. I jedynie szkoda że wcześniej nie pomyślałem o tym by zakupić Barhoumiego, którego z racji brata od dawna obserwuję, a wiadomo było że to dominator w MTB, ale że liczy się to co na szosie a tu się jednak dopiero w świetnej międzynarodowej obsadzie pokazał w tym roku i 86c rzucone to już teraz było zdecydowanie za mało.

Można powiedzieć, że nowym nabytkiem na przyszły sezon jest też Castellon, który co prawda został zakupiony latem, ale po tym jak szalał i mocno punktował w maju i czerwcu to po zakupie już się prawie nie ścigał.

Cel na sezon to dalszy progres drużyny. Jak teraz zrobiłem 7380 punktów to w przyszłym roku liczę na przynajmniej 8000. I dobrze jakby przy okazji dało to podium, ale przede wszystkim kosa88 po zimowych wzmocnieniach będzie ciężki do wyprzedzenia.

Shoutbox

liiio

2025-12-15, 19:04:40
Przeglądałem sobie składy i widzę, że Ci którzy wylądowali z nadmiarowymi zawodnikami to mogą mieć problem z ich sprzedaniem. Większość ma albo pełne drużyny (lub nawet przepełnione) albo z kasą krucho.

jaskula

2025-12-15, 17:20:57
O mnie się nie martw ;D Ja sobie radę dam ;D chyba >:(

kosa88

2025-12-15, 10:40:21
Jaskula Ty dasz radę się z tego wyplątać?

arekw29

2025-12-13, 23:37:33
Sporo tych minusów się zrobiło i kolarzy nadmiarowych.

Karcer

2025-12-13, 23:08:29
"...proszę pana, to jest tak: nuda... Nic się nie dzieje, proszę pana. Nic."

Dobry

2025-12-13, 20:32:28
Arek, będzie okienko,.

Dobry

2025-12-13, 20:31:20
Ale emocje. Z tego co widzę, to raczej nie idzie gra o przebicie, tylko nadzieja, że ktoś przebije 😁

arekw29

2025-12-13, 19:10:58
Po tej rundzie licytacji nie będzie okienka transferowego?

bigbird

2025-12-12, 23:05:23
dobra poprawione ogarnięte przesunę 24h na 23

bigbird

2025-12-12, 22:55:22
jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy

bigbird

2025-12-12, 22:42:31
potem podliczę na nowo

bigbird

2025-12-12, 22:42:24
właśnie cofam bazę do punktu przywrócenia sprzed 15 minut

nawciarz

2025-12-12, 22:40:53
Zaraz poprawi bo nie tylko Twoje przeoczył

pajda

2025-12-12, 22:33:24
BB odczytałeś moją wiadomość z licytacjami? bo w ogóle są nieuwzględnieni  ;D

bigbird

2025-12-12, 22:08:17
licytacje ruszyły

bigbird

2025-12-12, 21:09:25
dobra dotarłem do domu

bigbird

2025-12-11, 23:19:25
pylarz jak po przedłużeniach były jakiekolwiek transakcje to nie da zniżki, a ja potem wykasuję te przedłużenia

bumbek

2025-11-27, 20:05:31
I tak poszedł tanio ;)

liiio

2025-11-27, 15:28:42
Borremans poszedł za 105. A gdyby ktoś od razu zaproponował za niego 31, to wziąłby go  Dudi-Maxem

pylarz

2025-11-24, 14:59:40
Mohoric (id: 8826) jest podświetlony na zielono, jakbym go przedłużył. Chyba przez to usuwanie go potem już po przedłużeniach, więc chyba trzeba coś pozmieniać, żeby mi zniżki na nim nie naliczyło po sezonie.

rogu

2025-11-24, 14:11:36
Wypuszczenie kolarza w "kwiecie wieku" na FA to zawsze spore ryzyko.

rogu

2025-11-24, 14:08:55
No i Sivakov poszedł tanio, tylko nie do Ciebie :D

grzesiek00

2025-11-24, 13:41:32
Krzysinho co się tak uparłeś na tego Czecha?😁

kosa88

2025-11-24, 13:40:42
Tak więc kto będzie miał dużo miejsca w składzie i będzie ok z finansami to może się fajnie obłowić  :)

kosa88

2025-11-24, 13:21:57
Tak jak Liiio napisał dużo kasy na FA ze względu na nowych graczy do tego dopłaty za awanse. Myślę ze i tak nie masz najgorzej bo dla II i III ligi są jeszcze ciekawi zawodnicy na II rundę (m.in Poels, Turgis, Izagirre, Molano, Campenaerts, Thomas, Howson, Formolo, Bennett czy Kelderman)  bo I liga poza młodymi na II turę raczej nie ma nikogo takiego ciekawego.

liiio

2025-11-24, 12:05:43
Są trzy nowe konta plus jeden grający od nowa to spowodowało, że kasy przybyło.

Alt4iR

2025-11-24, 11:26:46
Jaka tragedia na tym FA u mnie, myślałem że wszyscy mają mało kasy patrząc na podsumowanie sezonu i ile kasy ubyło z gry (dzięki czemu może uda się wyciągnąć paru za półdarmo, stąd też brak przedłużenia Sivakova czy Moschettiego). A tymczasem u mnie jeden kolarz na dwudziestu dziewięciu licytowanych cudem za mniej więcej połowę ceny poszedł, a na reszcie wojna cenowa...

bigbird

2025-11-23, 13:49:34
Pylarz dodany i 24h u niego startuje teraz

pylarz

2025-11-23, 08:49:48
Dzięki! 10.11.2007 jest poprawna. Natomiast ciągle mnie nie ma w tej licytacji. Chyba, że to zamierzone póki co.

bigbird

2025-11-22, 23:22:36
pylarz dajcie info która data urodzenia jest ok. Wróciłem do licytacji między wami.//Urbi wszystko naprawione już

Gattsu

2025-11-22, 18:37:57
Koncepcja była taka, żeby kupić Loulergue dudi maxem ale w sumie dopiero w tym tygodniu zmieniłem plan i postawiłem na Węgra z Bory ;) zobaczymy czy się długoterminowo opłaci

Urbi

2025-11-22, 09:35:29
Zgłosiłem do BB tez podmianę cen u mnie. Na Maussie mam cenę z Boldyreva i na odwrót.

roniek

2025-11-22, 09:28:35
Pringle'a to ja wczoraj dorzuciłem dopiero, bo zupełnie o nim zapomniałem :D

pylarz

2025-11-22, 08:27:35
To ja bym też jeszcze raz poprosił o usunięcie mojego Filipa Smorasa (18007) i wrzucenie tego drugiego (18027) znowu do licytacji.

bigbird

2025-11-22, 01:51:51
a nie wiem to nie moja sprawka :D // dobra ogarnięte kopie itp w razie czego idę spać

nawciarz

2025-11-22, 00:59:32
Jak to się stało że wicemistrz świata u23 za pół ceny poszedł?  :o

bigbird

2025-11-22, 00:56:12
Wrócił do licytacji  i połączyłem go w jednego kolarza.

bigbird

2025-11-22, 00:51:28
ale jest ich przez przypadek dwóch więc już poprawiam

bigbird

2025-11-22, 00:50:51
Nazkar wszystko jest ok. źle wpisałem imię i nazwisko. To był 18022 Lars Peers

nawciarz

2025-11-22, 00:45:38
Jednak Burgermeister za 200 a Barhoumi za 204 😃 a mnie poniosło z 86c dla Batemana ale ten Decathlon mnie wystraszył że się inni zlecą a tu nawet nikt inny nie bidował, a to dla mnie główny cel bo mega potencjał na góry ale tu ze zwykłych rankingów i wyników ciężko to dostrzec

bigbird

2025-11-22, 00:44:28
Nakazar już sprawdzam

bigbird

2025-11-22, 00:43:48
75  kolarzy spoza bazy//najmłodszy ma 14v lat 11 miesięcy//Licytacje uruchomione

Nakazar

2025-11-22, 00:41:22
Jest błąd, Węgier Albon Picard który wylądował w mojej drużynie nie znajdował się na mojej liście spoza FA, to powinien być Oliver Burgermeister. Przy 200C Gattsu mój bid nic nie zmienia więc wystarczy usunąć klona Picarda z mojej drużyny

bumbek

2025-11-22, 00:34:03

Nakazar

2025-11-22, 00:26:34
Z ciekawości gdzie znajdowaliście daty urodzenia dla zawodników 2010, bo ani dla Węgra ani dla Peersa nie znalazłem a widzę że komuś sie udało

nawciarz

2025-11-22, 00:24:50
Olenik w sumie od Bohaka specjalnie się nie wyróżniał a Barhoumi jednak dominator w MTB a i na szosie najtrudniejszy wyścig wygrał

bumbek

2025-11-22, 00:23:27
u Holendrów najdroższy był Olenik. Dałem 1C, starczy ? :D

nawciarz

2025-11-22, 00:21:44
Czyżby Barhoumi za 200 i to pewnie ten co w Holandii też najdrożej poszedł

pylarz

2025-11-22, 00:21:12
Sorki za Smorasa, bo musiałem zgłaszać z telefonu i coś pokręciłem przy przepisywaniu daty urodzenia z pcs :| mea culpa, mój 18007 do wywalenia

nawciarz

2025-11-22, 00:20:00
Picard id 17981 i błędny id 18022